Udtalelser - Mirza Mølgaard

Gå til indhold

Hoved menu:

Artikler


UDTALELSER FRA KURSISTER

Hvordan drømmene har hjulpet andre mennesker.

Her er et udpluk fra kursister, der bla. har deltaget på drømmetydnings-uddannelsen. Du kan læse mere om personerne i min bog "Drømmenes kraft".


Ann fortæller:
Jeg fik telefonisk kontakt med Mirza Mølgaard, selv om jeg ikke kunne forstå, hvordan hun kunne hjælpe mig, når hun aldrig havde set mig. Men det kunne Mirza. Mirza startede med at give mig troen på, at mit liv var værd at leve. Mirza kunne hjælpe mig med det samme, da hendes tydning af mine drømme gjorde, at jeg "Vidste" hvad jeg nu var klar til at arbejde med. Drømmene kunne jeg begynde at huske, netop fordi jeg nu var klar til at begynde at arbejde med mig selv. Det handlede ikke om at forstå, hvorfor jeg var blevet forladt, men at acceptere det. Jeg kan ikke bestemme andres handlinger, kun mine egne. Det var jo min egen underbevidsthed, der hjalp mig og stadig gør det.

Drømmene, som kommer fra vores underbevidsthed, vil os det bedste. Så jeg lærte, at hvis vi alle vil lytte til vores drømme tror jeg, at mange psykologer ville stå uden klienter, for så ville vi kunne hjælpe os selv.

Jeg ved ikke, hvor langt jeg var kommet i min udvikling, hvis jeg ikke havde mødt Mirza, som hele tiden har givet mig troen på, at jeg kom videre og det ville blive godt. Det har været og er hårdt arbejde, men det er det værd.
Ann Poulsen


Charlotte fortæller:
I maj 2004 ca. 9 år efter bruddet med min far, meldte jeg mig til Mirza’s drømmeuddannelse, da jeg følte, det var den bedste måde for mig, at blive et helt menneske igen. På det tidspunkt følte jeg mig også parat til at arbejde med mig selv og kigge på det, der lå gemt. Under uddannelsen lærte jeg at se på de ting, der gjorde ondt, og acceptere de sider af mig selv, som jeg havde fortrængt. Jeg kunne lige pludselig se, at jeg har mange positive og stærke sider, og de sider af mig selv jeg ikke havde accepteret før, så jeg pludselig som en styrke. Jeg lærte også, at det er vigtigt at lytte til det man har lyst til, og det er en selv der bestemmer, hvordan ens eget liv skal være. Jeg tænkte også pludselig på min krop som en helhed, min migræne er også aftaget, fordi jeg ikke bruger tiden på at spekulere mere. Jeg lærte, hvor vigtigt det er at være ærlig og ikke mindst åben over for sine egne følelser. Uddannelsen var også hård til tider, men af tidligere erfaringer har jeg lært, at hver gang man arbejder med noget, der gør meget ondt følelsesmæssigt, får man det meget bedre bagefter.
Charlotte.


John fortæller sin egen historie.
For en del år siden så jeg et interview med Mirza om drømmetydning på fjernsyn. Jeg fandt det meget inspirerende og havde egentlig lyst til at læse mere om det, men tiden gik. På en messe nogen tid senere så jeg Mirza Igen, hvor hun sad og tydede drømme. Jeg kom i tanker om en drøm som jeg havde haft kort tid forinden. Den drejede sig om en kat, der sad midt i en bunke rod på en gårdsplads.

Efter Mirza havde tydet drømmen, spurgte hun, hvordan jeg havde det med selvstændighed. Det stod stille for mig et øjeblik. Så gik det med et klart op for mig, hvordan det egentlig stod til med min selvstændighed – med mit liv. I længere tid havde mit liv været underlagt min rolle som pårørende til min syge kone. Mit liv stod i skyggen af en lang række hospitalsbesøg, behandlinger, operationer mv. for ikke at tale om at blive underlagt rollen som den stærke derhjemme.

Jeg ved ikke, hvad jeg havde ventet af tydningen af min drøm dengang, men jeg var dybt forundret over den effekt, den havde på mig. Med et var det, som om en boble omkring mig brast, og jeg kunne se klart igen. Jeg måtte finde mig selv igen og ikke fortabe mig i krampen mod min kones sygdom. Ingen af os kunne være tjent med det. Siden har jeg lært mere om drømmetydning og har indset, at mine drømme kan fortælle ikke alene, hvordan det står til i mit liv her og nu, men også hvordan det ellers kunne se ud. Dette og meget, meget mere.
JohnUdpluk fra Jolantas egen historie:
Efter det første kursus hos Mirza brød hun (Jolanta) igen grædende sammen, denne gang ikke af sorg og savn. Hun blev blot overvældet af den første besked, hendes ubevidste sendte hende. "Du skal passe bedre på dig selv". Mig selv? Tænkte hun og spurgte naivt. Må jeg det? Er det ikke alt for egoistisk? Flinkeskolen lærte hende at man skal tænke på andre – aldrig på sig selv!

I dag, et år senere, er hun godt på vej til at lære sig selv at kende. Trods gode venners advarsler. "Du skal ikke beskæftige dig med det okkulte". "Pas nu på at du ikke bliver alt for selvoptaget". "Det vil ikke klæde dig at være navlebeskuende". "Tør du det?". "Er du ikke bange for at opdage kedelige sider af dig selv?" etc., etc. En polsk veninde sagde oven i købet. "Pas nu på, du ved godt, at når du drømmer om en sort kat, kommer døden ind af bagdøren".

I dag ved hun lidt om sig selv, og hun ved, at der er mere at lære. Hun er i gang med at åbne sit hjerte. Hun er i gang med at lytte til sine følelser og ikke blot til en logisk tankegang. Hun kender sin værdi og lærer at sætte lige så stor pris på sig selv som på andre. Hun lærer at tale ud fra hjertet og ikke ud fra vedtagne normer. Hun er fuldt ud klar over, at det vil tage sin tid og en del hårdt arbejde, men hun er godt på vej. Hun ved, at hendes ubevidste også er hende selv. Det ubevidste ønsker ikke at såre det bevidste – tværtimod. Det ønsker blot at hjælpe til et mere harmonisk liv. Elsk dig selv – så kan du for alvor elske alle andre!
Jolanta 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu